KANELBULLESNITTAR


Kanelbullesnittar, som kanelbullar fast spröda och smöriga. Du måste bara prova dessa, helt makalöst ljuvliga. Och så enkelt att baka, få ingredienser och klara på under 30 minuter. Lova mig att du testar dem så ska jag sluta tjata länge.
Tid: 10
Antal: 24 portioner
Ingredienser:
- 150 g normal saltat smör, rumsvarmt
- 1.25 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1.5 msk sirap, ljus
- 3.75 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 50 g normal saltat smör, rumstempererat
- 1 msk malen kanel
- 1 msk vetemjöl
- 2 msk strösocker
- lite mjölk att pensla längderna med
- pärlsocker att strö över
Gör så:
- Börja med att sätta ugnen på 175 grader, över och undervärme, och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda ihop smör, strösocker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver och ev salt till en smidig deg.
- Rulla till två längder och lägg på plåten, platta till lite. Gör en liten fördjupning i mitten för att få plats med fyllningen.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen.
- Lägg den i en spritspåse och spritsa en tjock sträng i fördjupningen. Eller fyll fördjupningen med hjälp av en tesked eller kniv.
- Pensla kanterna med lite mjölk och strö över pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Tag ut plåten och låt längderna svalna en aning innan du skär dem sned i snittar.* Använd en pizzaskärare.

