JÄSTFRITT TUNNBRÖD

Ett mjukt bröd i flera tunna lager som smakar smör. Passar perfekt till grytor och röror.

Tid: 15
Antal: 6 portioner

Ingredienser:

  • 2 dl mjölk
  • ca 8 dl vetemjöl
  • 0,5 msk salt
  • 200 g smält smör
  • 1 msk olivolja
  • ev 1 msk tahini (kan bytas ut mot 1 msk olivolja)

Gör så:

  1. I en skål blanda mjölk, salt och 7 dl vetemjöl. Tillsätt ev mer vetemjöl tills degen inte klibbar.
  2. Plasta in och låt degen vila i rumstemperatur för 30 min.
  3. Dela degen i 6 bitar. Kavla en bit i taget, på lätt mjölat bakbord, ca 20 cm i diametern.
  4. Pensla med smör blandat med olivolja och ev tahini. Rulla ihop till en snäcka.
  5. Plasta in snäckorna och ställ i kylskåp gör 1 h.
  6. Kavla en bit i taget till ca 15-18 cm i diameter. Inget vetemjöl behövs till bakbordet.
  7. Värm en non-stick stekpanna och grädda ett bröd i taget. Grädda bröden på medelvärme ca någon minut på varje sida.
  8. Lägg på en tallrik inlindade i en kökshandduk. Serveras ljumma med smör på eller bara som de är.
  9. Förvaras inplastade i rumstemperatur.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.