JÄSTFRITT TUNNBRÖD


Ett mjukt bröd i flera tunna lager som smakar smör. Passar perfekt till grytor och röror.
Tid: 15
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
- 2 dl mjölk
- ca 8 dl vetemjöl
- 0,5 msk salt
- 200 g smält smör
- 1 msk olivolja
- ev 1 msk tahini (kan bytas ut mot 1 msk olivolja)
Gör så:
- I en skål blanda mjölk, salt och 7 dl vetemjöl. Tillsätt ev mer vetemjöl tills degen inte klibbar.
- Plasta in och låt degen vila i rumstemperatur för 30 min.
- Dela degen i 6 bitar. Kavla en bit i taget, på lätt mjölat bakbord, ca 20 cm i diametern.
- Pensla med smör blandat med olivolja och ev tahini. Rulla ihop till en snäcka.
- Plasta in snäckorna och ställ i kylskåp gör 1 h.
- Kavla en bit i taget till ca 15-18 cm i diameter. Inget vetemjöl behövs till bakbordet.
- Värm en non-stick stekpanna och grädda ett bröd i taget. Grädda bröden på medelvärme ca någon minut på varje sida.
- Lägg på en tallrik inlindade i en kökshandduk. Serveras ljumma med smör på eller bara som de är.
- Förvaras inplastade i rumstemperatur.
