ITALIENSKA KÖTTBULLAR I TOMATSÅS

Alltså Mama Mia! Vilken rätt. Och så enkelt att göra. Godare än köttfärssås och spaghetti.

Tid: 30
Antal: 5 portioner

Ingredienser:

  • 4-5 portioner pasta
  • 500 g nötfärs
  • 1 gullök finhackad
  • 1-2 vitlöksklyftor finhackade
  • ca 0,5 dl finhackad persilja
  • 2 msk vegeta allkrydda ( eller 0,5 grönsaksbuljongtärning)
  • 1 msk paprikapulver
  • 3 msk ströbröd
  • salt och peppar
  • olja att steka köttbullarna i
  • 1 gullök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 2 burkar finkrossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk vegeta alt 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt, peppar och ev lite chiliflakes
  • 1 dl rödvin (kan uteslutas men jag rekommenderar att använda ev %)
  • riven parmesan
  • basilika

Gör så:

  1. Koka pastan enligt anvisningar på fpk.
  2. I en skål blanda alla ingredienser till köttbullarna.
  3. Forma till 16 köttbullar. Stek de i lite olja. De ska få färg runt om. Behöver inge vara genomstekta. Vi kokar de i tomatsås sen.
  4. Ta upp köttbullarna i en skål. Ställ åt sidan.
  5. I samma oja du har stekt köttbullarna fräs lök och vitlök.
  6. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré samt kryddorna. Rör om.
  7. Tillsätt ev vinet och lät såsen puttra under lock på låg värme i ca 10-15 min.
  8. Lägg köttbullarna i såsen och blanda lätt. Lått puttra under lock för ytterligare 10 min.
  9. Servera med nykokt spagetti. Riv över parmesan och toppa med basilika.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.