ITALIENSKA KÖTTBULLAR I TOMATSÅS

Alltså Mama Mia! Vilken rätt. Och så enkelt att göra. Godare än köttfärssås och spaghetti.
Tid: 30
Antal: 5 portioner
Ingredienser:
- 4-5 portioner pasta
- 500 g nötfärs
- 1 gullök finhackad
- 1-2 vitlöksklyftor finhackade
- ca 0,5 dl finhackad persilja
- 2 msk vegeta allkrydda ( eller 0,5 grönsaksbuljongtärning)
- 1 msk paprikapulver
- 3 msk ströbröd
- salt och peppar
- olja att steka köttbullarna i
- 1 gullök finhackad
- 2 vitlöksklyftor finhackade
- 2 burkar finkrossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk vegeta alt 1 grönsaksbuljongtärning
- salt, peppar och ev lite chiliflakes
- 1 dl rödvin (kan uteslutas men jag rekommenderar att använda ev %)
- riven parmesan
- basilika
Gör så:
- Koka pastan enligt anvisningar på fpk.
- I en skål blanda alla ingredienser till köttbullarna.
- Forma till 16 köttbullar. Stek de i lite olja. De ska få färg runt om. Behöver inge vara genomstekta. Vi kokar de i tomatsås sen.
- Ta upp köttbullarna i en skål. Ställ åt sidan.
- I samma oja du har stekt köttbullarna fräs lök och vitlök.
- Tillsätt krossade tomater och tomatpuré samt kryddorna. Rör om.
- Tillsätt ev vinet och lät såsen puttra under lock på låg värme i ca 10-15 min.
- Lägg köttbullarna i såsen och blanda lätt. Lått puttra under lock för ytterligare 10 min.
- Servera med nykokt spagetti. Riv över parmesan och toppa med basilika.

