GRÖN PASTA MED ÄRTOR OCH SPENAT

Pasta med ärtor och spenat. DU MÅSTE BARA TESTA, så så god. En vegetarisk pasta som lätt kan göras både glutenfri och vegansk.
Tid:
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
- 2 portioner pasta (ev glutenfri)
- 3 msk olivolja
- 200 g ärtor, frysta upptinade
- 2 vitlöksklyftor skivade
- 50 g färsk spenat
- 2 msk tahini
- 4 msk vispgrädde
- Salt och peppar
- 2 msk riven parmesan
- chiliflakes
- basilika
Gör så:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i rikligt saltat vatten
- Fräs vitlöken i olivolja. Tillsätt ärtorna och sen spenaten och fräs lite till
- Häll allt i en mixer eller blender, tillsätt tahini och vispgrädde och kör till en jämn sås
- Häll över pastan och blanda väl
- Salta och peppra. Riv över parmesan och toppa med färsk basilika. Njuuuuut❗️



