GRÖN PASTA MED ÄRTOR OCH SPENAT

Pasta med ärtor och spenat. DU MÅSTE BARA TESTA, så så god. En vegetarisk pasta som lätt kan göras både glutenfri och vegansk.

Tid:
Antal: 2 portioner

Ingredienser:

  • 2 portioner pasta (ev glutenfri)
  • 3 msk olivolja
  • 200 g ärtor, frysta upptinade
  • 2 vitlöksklyftor skivade
  • 50 g färsk spenat
  • 2 msk tahini
  • 4 msk vispgrädde
  • Salt och peppar
  • 2 msk riven parmesan
  • chiliflakes
  • basilika

Gör så:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i rikligt saltat vatten
  2. Fräs vitlöken i olivolja. Tillsätt ärtorna och sen spenaten och fräs lite till
  3. Häll allt i en mixer eller blender, tillsätt tahini och vispgrädde och kör till en jämn sås
  4. Häll över pastan och blanda väl
  5. Salta och peppra. Riv över parmesan och toppa med färsk basilika. Njuuuuut❗️

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.