GRATINERADE CHILI CON CARNE RULLAR

Gratinerade Chili con carne rullar med tomatsalsa. Festligare sätt att servera chili con carne på. Servera med en god fräsch tomatsalsa.

Tid:
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 500 g nötfärs
  • 4 msk oliv eller rapsolja
  • 1 påse chili con carne
  • 4-5 dl vatten
  • 200 g kidneybönor på burk eller frysta
  • 200 g majs på burk
  • 200 g riven mozzarella ost
  • 8 st mellan tortillabröd
  • ev lite smör eller olja till formen
  • 4 mellanstora tomater
  • 1 rödlök eller 2 salladslök
  • 1 stor avocado
  • Hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Saft av en citron

Gör så:

  1. Gör chili con carne enligt anvisningarna på fpk. Tillsätt kidneybönorna på slutet
  2. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Smörj en ugnsform ned smör eller olja och ställ åt sidan
  3. Lägg 3-4 msk chili com carne på ett tortillabröd. Lägg över 2 tsk majs och strö över ost. Rulla och lägg i formen
  4. Strö över resterande ost och grädda i mitten av ugnen tills osten på toppen har smält och fått lite färg
  5. Hacka lök och tomater. Tärna avokadon. Lägg allt i en skål. Tillsätt citronsaft och persilja. Salta och peppra. Blanda lätt
  6. Servera rullarna varma med salsan på sidan om. Njut!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.