GRATINERADE CHILI CON CARNE RULLAR


Gratinerade Chili con carne rullar med tomatsalsa. Festligare sätt att servera chili con carne på. Servera med en god fräsch tomatsalsa.
Tid:
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 500 g nötfärs
- 4 msk oliv eller rapsolja
- 1 påse chili con carne
- 4-5 dl vatten
- 200 g kidneybönor på burk eller frysta
- 200 g majs på burk
- 200 g riven mozzarella ost
- 8 st mellan tortillabröd
- ev lite smör eller olja till formen
- 4 mellanstora tomater
- 1 rödlök eller 2 salladslök
- 1 stor avocado
- Hackad persilja
- Salt
- Peppar
- Saft av en citron
Gör så:
- Gör chili con carne enligt anvisningarna på fpk. Tillsätt kidneybönorna på slutet
- Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Smörj en ugnsform ned smör eller olja och ställ åt sidan
- Lägg 3-4 msk chili com carne på ett tortillabröd. Lägg över 2 tsk majs och strö över ost. Rulla och lägg i formen
- Strö över resterande ost och grädda i mitten av ugnen tills osten på toppen har smält och fått lite färg
- Hacka lök och tomater. Tärna avokadon. Lägg allt i en skål. Tillsätt citronsaft och persilja. Salta och peppra. Blanda lätt
- Servera rullarna varma med salsan på sidan om. Njut!