GODASTE ÄPPELKAKA

En enkel och god äppelkaka som påminner om barndomens smaker. Perfekt att servera som fika eller dessert till flera. Suppergod med vaniljglass eller vaniljsås.
Tid: 4 minuter
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl mjölk
- 3 dl olja
- 4,5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 tsk bakpulver
- 4 medelstora äpplen
- 0,5 tsk kanel + 3 msk strösocker
Gör så:
- Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
- Klä en form på ca 20 X 30 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
- Vispa ägg och strösocker luftigt.
- Tillsätt resten av de våta ingredienserna och mjölblandningen. Vispa till en jämn smet.
- Häll smeten i formen.
- Blanda äppelskivorna med kanel och sockerblandningen. Lägg på smeten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen för ca 25-30 minuter eller tills den är klar.
- Ta ut och låt kakan svalna i formen.
- Skär i lagom stora bitar och sikta florsocker över innan servering.
- Förvaras svalt i låda med lock.
- Byt ut äpple mot päron, plommon eller annan stenfrukt.
- Servera kakan ljummen med vaniljglass eller vaniljsås