GODASTE ÄPPELKAKA

godaste äppelkaka

En enkel och god äppelkaka som påminner om barndomens smaker. Perfekt att servera som fika eller dessert till flera. Suppergod med vaniljglass eller vaniljsås.

Tid: 4 minuter
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl olja
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 4 medelstora äpplen
  • 0,5 tsk kanel + 3 msk strösocker

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Klä en form på ca 20 X 30 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
  4. Vispa ägg och strösocker luftigt.
  5. Tillsätt resten av de våta ingredienserna och mjölblandningen. Vispa till en jämn smet.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Blanda äppelskivorna med kanel och sockerblandningen. Lägg på smeten.
  8. Grädda kakan i mitten av ugnen för ca 25-30 minuter eller tills den är klar.
  9. Ta ut och låt kakan svalna i formen.
  10. Skär i lagom stora bitar och sikta florsocker över innan servering.
  11. Förvaras svalt i låda med lock.
  12. Byt ut äpple mot päron, plommon eller annan stenfrukt.
  13. Servera kakan ljummen med vaniljglass eller vaniljsås

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.