FROZEN MANGO MARGARITAS

Efter ett antal Palmabesök under förra året och X antal besök på TKO Tacos har jag bestämt mig för att testa göra frozen margarita hemma. Hur svårt ska det va? Superenkelt.

Tid: 10 minuter
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 350 g fryst mango
  • 1 dl sockersirap
  • 1- 1,5 dl tequila
  • saft av en lime
  • 4-5 isbitar
  • tajin krydda
  • lime eller citronskivor
  • färsk myntablad

Gör så:

  1. Koka upp strösocker och vatten i en kastrull på spisen. När alla sockerkristaller har lösts upp ta bort kastrullen från värmen. Häll sirapen i en flaska eller burk med lock.
  2. I blendern lägg fryst mango, sirap, tequila, limesaft och ev is. Kör på hög hastighet tills du får en tjock pureaktig drink. Smaka av med ev extra sirap eller tequila.
  3. Är den för tjock häll lite iskallt vatten och mixa en kort stund. Eller låt den ligga kvar i blendern ett par minuter.
  4. Skölj 4 cocktailglas i kallt vatten. Rulla kanten i tajin krydda. Häll upp margarita i glasen, skeda om den är gör tjock. Toppa med limeblad och mynta. Servera.
  5. Sockersirap som blir kvar kan sparas i kylen till nästa gång du gör drinkar.
  6. Byt ut mango mot andra frysta frukt eller bär. Hittar du inte tajin krydda kan blanda strösocker och salt och rulla glasen i.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.