EXTRA KLADDIGA FUDGE BROWNIES

Lycka i en enda ruta, fudge brownies, lagom kladdiga, söta, chokladdiga och framför allt himmelskt goda. Läs även tipsen på hur du får perfekt kladdiga brownies.
Tid: 5 minuter + 30 minuter
Antal: 16 portioner
Ingredienser:
- 200 g smör
- 250 g mörk choklad i bitar
- 4 ägg
- 1,75 dl strösocker
- 0,75 dl brun farin
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakao (byt ut ev mot vetemjöl)
Gör så:
- Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fordra en form, ca 20X20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- Smält smör och choklad i en kastrull på spisen. Rör i då och då. Ta bort och låt svalna.
- Rör ägg med socker. Tillsätt det avsvalnade chokladen och blanda jämnt.
- Tillsätt vetemjöl och kakao och blanda jämnt. Häll i formen.
- Grädda i mitten av ugnen för ca 20-25 min. Kakan ska fortfarande vara lite mjuk i mitten. Kommer fortsätta gräddas efter du har tagit ut den.
- Låt kallna i kylen. Skär i bitar och servera.
- 1. Alltid smör i smeten.
- 2. Vitt och brunt socker.
- 3. De våta ingredienserna ska väga mer än de torra.
- 4. Övergrädda inte.

