RICOTTAFYLLD SMÖRDEGSLÄNGD

På bara 4 ingredienser. God fika som kan varieras beroende på frukt eller bär du har hemma eller är i säsong.
Tid: 5 minuter + 25 minuter
Antal: 12 portioner
Ingredienser:
- 1 fpk kyld smördeg
- 250 g Ricottaost
- 1-2 ägg beroende på storlek
- 0,5 dl strösocker
- ev 1 tsk vaniljsocker
- ev 0,5 dl mannagryn
- ev 2 dl bär
- vatten eller mjölk att pensla med
- mandelspån
- florsocker att sikta över
Gör så:
- Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
- Blanda ricotta med ägg, socker och mannagryn. Ställ åt sidan.
- Rulla ut smördegen. Bred över fyllningen. Strö över bär.
- Rulla från den långa sidan. Lägg på bakplåtspapper i en ugnsform.
- Pensla ev med vatten eller mjölk och strö på mandelspån.
- Grädda i mitten av ugnen för ca 20 min eller tills längden har fått fin färg och puffat upp.
- Låt svalna lite. Sikta florsocker över och servera.

