RICOTTAFYLLD SMÖRDEGSLÄNGD

Ricottafylld smördegslängd

På bara 4 ingredienser. God fika som kan varieras beroende på frukt eller bär du har hemma eller är i säsong.

Tid: 5 minuter + 25 minuter
Antal: 12 portioner

Ingredienser:

  • 1 fpk kyld smördeg
  • 250 g Ricottaost
  • 1-2 ägg beroende på storlek
  • 0,5 dl strösocker
  • ev 1 tsk vaniljsocker
  • ev 0,5 dl mannagryn
  • ev 2 dl bär
  • vatten eller mjölk att pensla med
  • mandelspån
  • florsocker att sikta över

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
  2. Blanda ricotta med ägg, socker och mannagryn. Ställ åt sidan.
  3. Rulla ut smördegen. Bred över fyllningen. Strö över bär.
  4. Rulla från den långa sidan. Lägg på bakplåtspapper i en ugnsform.
  5. Pensla ev med vatten eller mjölk och strö på mandelspån.
  6. Grädda i mitten av ugnen för ca 20 min eller tills längden har fått fin färg och puffat upp.
  7. Låt svalna lite. Sikta florsocker över och servera.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.