DUBAI CHOKLADKAKA

Dubai chokladkaka

Den virala Dubai chokladkakan. Kataifi degtrådar, smör, pistagekräm och choklad. O M G. Du måste testa. Det är typ Ät den och dö lycklig- känsla.

Tid: 10 minuter
Antal: 20 portioner

Ingredienser:

  • 200 g Kataifi degtrådar skurna i mindre bitar
  • 50 g smör
  • 100 g pistagekräm
  • 2 msk tahinipasta
  • 300 g ljus choklad typ Marabou
  • ev 50 g vit choklad
  • ev 1 tsk ätbar guldpulver
  • ev 2 msk hackade pistagenötter

Gör så:

  1. Skär degtrådarna i mindre bitar.
  2. Stek de i lite smör i en stekpanna tills de blir bruna. Rör då och då och vänd de så de inte bränns.
  3. I en skål blanda trådar med pistagekräm och tahinipasta.
  4. Klä en brödform med bakplåtspapper.
  5. Smält vit choklad och ringla i botten på formen. Låt stelna någon minut i frysen.
  6. Smält ljus choklad. Täck sen hela botten på formen med hälften. Jämna till ytan och dra uppåt ca 0,5 cm på väggarna. Ställ i frysen för ca 1-2 min.
  7. Lägg fyllningen i och jämna till ytan.
  8. Täck med resterande choklad. Ev strö över hackade pistagenötter.
  9. Ställ i frysen ca 30-45 min tills chokladen har stelnat. Dela och njut.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.