CREPES RULLTÅRTA

Crêpes rulltårta med färskost och vitchoklad. Denna måste du bara göra för den är så så god och blir så vacker.
Tid:
Antal: 12 portioner
Ingredienser:
- 2 ägg
- 0,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 2+1 dl mjölk
- 30 g smör, smält och avsvalnat
- ev 20 g smör att steka i
- 150 g färskost naturell typ Philadelphia
- 1-1,5 dl florsocker
- 0,5 dl vispgrädde
- 100 g vitchoklad
- 2 msk kokosolja
- riven kokos att strö över
- ev Raffaello choklad till garnering
Gör så:
- I en skål vispa ägg, strösocker, vaniljsocker, vetemjöl och 2 dl mjölk tills du får en klumpfri smet.
- Tillsätt resterande mjölk och smör och vispa jämt.
- Grädda 5-6 st crêpes. Låt formen/pannan bli riktigt varmt, pensla med lite smör och häll smet i. Grädda någon minut på varje sidan. Ska inte få så mycket färg.
- Har du ingen rektangulär form kan du grädda runda crêpes och trimma kanterna innan montering.
- Medan crêpes kallnar gör fyllningen. Vispa färskost med florsocker och ev vispgrädde.
- Lägg crêpes på plastfolie och bred fyllningen tunt över.
- Rulla och plasta in ordentligt. Ställ i frysen för 30-45 min alternativt i kylen för minst 2 timmar eller över natten.
- Lägg rulltårtan på galler på en plåt. Häll smält choklad blandat med kokosolja över den. Strö över riven kokos och garnera.
- Börja alltid med mindre mängd mjölk när du vispar till smeten. Lättare att få den klumpfri. Sen adderar du resterande mjölk och vispar jämnt.

