Cremsnit en rumänsk vaniljkaka med maräng. Den klassiska varianten är utan maräng, bara florsocker siktat över. Men jag ville bjuda mamma på en lyxigare variant. Den blev supergod och det tog inte en s en timme att göra. Ambitionen var att göra gen smördeg men när jag såg termometern gå upp mot 35 grader i köket, då sänkte jag mina egna krav. Bättre att spendera tiden med mamma.
CREMSNIT EN RUMÄNSK VANILJKAKA
INGREDIENSER:
En sats ger 12 portioner Tid: ca 1 timme Svårighetsgrad: medel Betyg: SSSS++
Har du inte tid eller lust att göra egen vaniljkräm kan du använda köpt. Byt ut hälften av mjölken mot vispgrädde då. Marängen kan du byta ut mot vispad grädde. Toppa med färska bär eller frukt.
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram