CHRISTINAS RÄKPASTA


Världens godaste räkpasta som min dotter ofta bjuder på. Enkelt att göra. God även med musslor i.
Tid:
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 4 portioner spagetti
- salt och vatten
- 600-700 g färska kokta räkor, lämna 4 st oskalade
- 4 + 4 msk olivolja
- 2-3 vitlöksklyftor skivade
- 2-3 torkade piri piri, hackade
- svartpeppar
- ca 1 dl vitt vin
Gör så:
- Koka pastan i rikligt med saltvatten. Spara en kopp pastavatten.
- Fräs de skalade räkorna snabbt i 4 msk olivolja.
- Häll räkorna på en tallrik och ställ åt sidan.
- Hetta upp 4 msk olivolja i stekpannan. Tillsätt vitlök och piri piri. Fräs snabbt under omrörning.
- Häll pastan över och de stekta räkorna, vitt vin och pastavatten. Börja med 1 dl. Låt koka under omrörning. Tillsätt ev mer pastavatten eller vitt vin om du önskar.
- Salta och peppra efter smak. Tillsätt de oskalade räkorna och blanda runt någon minut.
- Servera med en citronskiva till och hackad persilja.
- Gott med riven parmesan över men inget måste.



