Det behövs ingen introduktion eller närmare förklaring. Om jag bara säger namnet så förstår du precis. En chokladkaka i långpanna med mjölkchokladfrosting. Världens saftigaste chokladkaka som jag har lyxat till det med en len mjölkchokladfrosting. Himmelriket i en enda lite tugga. Du kan inte äta så mycket för den är mastig men du förvarar kakan i kylskåp och tar fram några små bitar åt gången. Du kan även frysa in kakan med frosting på och ta fram några bitar åt gången.
CHOKLADKAKA I LÅNGPANNA MED MJÖLK CHOKLADFROSTING
INGREDIENSER:
Antal ca 16 bitar Tid: ca 45 min
Chokladkaka:
4 3/4 dl vetemjöl
4 3/4 dl strösocker
1 3/4 dl osötad kakao
2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 stora ägg
2,4 dl filmjölk
2,4 dl rapsolja eller annan neutral olja
1 1/2 tsk vaniljsocker
2,4 dl kokt vatten
Chokladfrosting:
200 g normal saltat smör, vid rumstemperatur
1- 1/2 dl florsocker
200 g mjölk choklad, smält
2 tsk vaniljsocker
3-4 msk vispgrädde så du får frostingen till önskad konsistens
hyvlad choklad till garnering
INSTRUKTIONER:
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 20X30 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Blanda alla torra ingredienser i en stor skål med höga kanter.
Lägg i ägg, filmjölk och olja och vispa slät.
Vispa sist det kokta vatten i smeten. Var försiktig så inte hela köket blir chokladsmet. Smeten är väldigt rinnig.
Häll smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen för ca 30-35 minuter tills mitten på kakan känns torr men fortfarande mjuk. Låt kakan kallna i formen.
Vispa smör och florsocker vit och luftigt för ca 4-5 minuter.
Tillsätt den avsvalnade chokladen under fortsatt vispning.
Tillsätt vispgrädden och vispa ytterligare 2-3 minuter. Skrapa ner frostingen från kanterna på skålen. Vispa jämnt.
Bred frostingen över kakan och garnera med hyvlad choklad.