CHOKLADDOPPADE DADLAR MED JORDNÖTSMÖR

Enkel snacks. Sött och salt i samma tugga. På bara 4 ingredienser. Klara på under 10 min. Chokladdoppade dadlar fyllda med jordnötssmör. Använd mjölkfri eller sockerfri choklad och gör de veganska eller sockerfria.
Tid: 10 minuter
Antal: 16 portioner
Ingredienser:
- 6 st stora dadlar
- 10- 16 tsk jordnötssmör
- ca 150 g ljus eller mörk choklad (vegansk/sockerfri)
- ev 2 msk rostade jordnötter, finhackade
Gör så:
- Ta bort kärnorna från dadlarna (se till att inte halvera de).
- Fyll med 1 tsk jordnötssmör och tryck ihop varje dadel. Ställ i frysen för ca 30 min.
- Smält chokladen i mikron. Doppa varje dadel i choklad och lägg på bakplåtspapper. Strö över hackade jordnötter.
- Har du kvar smält choklad ringla över. Blir så snyggt. Ställ de i kylen tills chokladen stelnar.
- Förvaras svalt i låda med lock.

