BLOMKÅLSLÅDA MED KRISPIG BACON

Kan göras helt vegetarisk. Lätt att laga till många eller till några matlådor i veckan. Smakar lika gott dag 3 som dag 1. Du måste bara testa denna rätt.

Tid: 40
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 1 medelstort blomkålshuvud ca 800 g
  • 4 ägg
  • 1,5 dl créme fraîche
  • 0,5 tsk salt
  • ca 0,5 tsk peppar
  • 130 g riven ost
  • 1 tsk vitlökspulver
  • smör till formen
  • Persilja eller salladslök att toppa med

Gör så:

  1. Dela blomkålen i mindre bitar. Koka till hälften i rikligt med vatten och salt.
  2. Häll ut vattnet. Smörj en ugnsform med smör. Lägg i blomkålen.
  3. Vispa ihop ägg, créme fraîche, salt och peppar. Häll över blomkålen.
  4. Strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen, i 175 graders värme, för ca 20-25 minuter.
  5. Toppa med grönt. Servera med knaprig stekt bacon.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.