BLOMKÅLSLÅDA MED KRISPIG BACON


Kan göras helt vegetarisk. Lätt att laga till många eller till några matlådor i veckan. Smakar lika gott dag 3 som dag 1. Du måste bara testa denna rätt.
Tid: 40
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 1 medelstort blomkålshuvud ca 800 g
- 4 ägg
- 1,5 dl créme fraîche
- 0,5 tsk salt
- ca 0,5 tsk peppar
- 130 g riven ost
- 1 tsk vitlökspulver
- smör till formen
- Persilja eller salladslök att toppa med
Gör så:
- Dela blomkålen i mindre bitar. Koka till hälften i rikligt med vatten och salt.
- Häll ut vattnet. Smörj en ugnsform med smör. Lägg i blomkålen.
- Vispa ihop ägg, créme fraîche, salt och peppar. Häll över blomkålen.
- Strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen, i 175 graders värme, för ca 20-25 minuter.
- Toppa med grönt. Servera med knaprig stekt bacon.
