BLOMKÅLSBIFFAR MED DIPP

Blomkålsbiffar med dipp, så enkelt att göra Älskar att man inte behöver fritera eller steka i massa olja utan steker i ugnen och de sköter sig själva.

Tid:
Antal: 6 portioner

Ingredienser:

  • 1 medelstort blomkålshuvud
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 0,75 dl kikärtsmjöl
  • 4 msk vatten
  • 4 msk tahini pasta
  • saft av 0,5 citron
  • 0,5 tsk salt
  • Olivolja
  • 2 dl yoghurt 10% 0,5 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar

Gör så:

  1. Dela blomkålshuvudet i mindre bitar och lägg i matberedare
  2. Tillsätt vitlöksklyftorna och mixa fint. Häll över i en skål
  3. Tillsätt mjöl, salt och persilja
  4. Blanda vatten, tahini pasta och citronsaft. Häll den i skålen över blomkålen. Blanda väl
  5. Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme
  6. Ta ca 1,5 msk av smeten, tryck ihop och rulla lätt mellan handflatorna , platta lite till och lägg på plåt på lätt oljad bakplåtspapper
  7. Pensla med olivolja och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min tills biffarna har fått fin färg
  8. Du kan ta ut plåten, strö lite finriven parmesan över biffarna och stoppa de i ugnen för ytterligare 4-5 min (detta steg kan uteslutas)
  9. Servera biffarna med yoghurtdipp. Njut!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.