BLOMKÅLSBIFFAR MED DIPP


Blomkålsbiffar med dipp, så enkelt att göra Älskar att man inte behöver fritera eller steka i massa olja utan steker i ugnen och de sköter sig själva.
Tid:
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
- 1 medelstort blomkålshuvud
- 2-3 vitlöksklyftor
- 0,5 dl persilja, hackad
- 0,75 dl kikärtsmjöl
- 4 msk vatten
- 4 msk tahini pasta
- saft av 0,5 citron
- 0,5 tsk salt
- Olivolja
- 2 dl yoghurt 10% 0,5 tsk paprikapulver
- Salt och peppar
Gör så:
- Dela blomkålshuvudet i mindre bitar och lägg i matberedare
- Tillsätt vitlöksklyftorna och mixa fint. Häll över i en skål
- Tillsätt mjöl, salt och persilja
- Blanda vatten, tahini pasta och citronsaft. Häll den i skålen över blomkålen. Blanda väl
- Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme
- Ta ca 1,5 msk av smeten, tryck ihop och rulla lätt mellan handflatorna , platta lite till och lägg på plåt på lätt oljad bakplåtspapper
- Pensla med olivolja och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min tills biffarna har fått fin färg
- Du kan ta ut plåten, strö lite finriven parmesan över biffarna och stoppa de i ugnen för ytterligare 4-5 min (detta steg kan uteslutas)
- Servera biffarna med yoghurtdipp. Njut!