BIFF STROGANOFF


Vem älskar BIFF STROGANOFF men kan inte ens se på korven? Det växer i munnen bara jag tänker på. Men man kanske inte får säga det högt att man inte gillar den.
Tid:
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
- 800 g grytbitar av nötkött
- 4 msk olivolja
- 1 morot
- 0,5 paprika urkärnad
- 0,5 gullök
- 3 msk smör
- 1,5 gullök finhackad
- 2 vitlöksklyftor finhackade
- 1 msk paprikapulver
- 2 msk tomatpuré
- 1,5 dl torrt vitt vin
- 3 dl köttbuljong ( eller 1 köttbuljong tärning+ 3 dl vatten)
- 2 dl vispgrädde
- Salt och peppar
- Hackad persilja att toppa med
- Kokt ris till servering
Gör så:
- Stekt köttbitarna i lite olja. Tillsätt morot, paprika och 0,5 gullök. Häll på vatten och koka tills köttet är mjukt och går isär.
- Smält smöret i en kastrull på spisen. Tillsätt gullök och vitlök och fräs de mjuka.
- Tillsätt paprikapulver och tomatpuré. Blanda lätt.
- Gå in med vitt vin och låt puttra ett par minuter. Rör i ett par gånger.
- Tillsätt köttet och buljongen. Låt puttra ett par minuter.
- Häll vispgrädden över, salta och peppra. Låt allting koka upp.
- Strö över persilja. Servera med kokt ris.