BANANKAKA MED CHOKLAD

Banankaka toppad med chokladkräm typ Nutella. Men denna är ingen ”vanlig” banankaka. JAG LOVAR. Den är så saftig och god så det går inte att beskriva i ord.
Tid: 30
Antal: 24 portioner
Ingredienser:
- 3.5 dl strösocker
- 2.5 dl gräddfil eller fett yoghurt
- 115 g normal saltat smör, rumstempererat
- 2 ägg
- 3 övermogna bananer, mosade
- 2 tsk vaniljsocker
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 0.5 tsk bakpulver
- 150 g chokladkräm typ Nutella
Gör så:
- Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
- Fodra en rektangulär form, ca 20 X 30 cm, med bakplåtspapper eller smörj in och mjöla. Ställ åt sidan.
- I en skål vispa ägg och strösocker vit och pösigt. Tillsätt gräddfil och smör och vispa till en jämn smet.
- Tillsätt de mosade bananerna och vispa jämnt.
- Tillsätt de torra ingredienserna och vänd med en slickepott tills du får en jämn smet.
- Häll smeten i den förbereda formen och jämna till ytan.
- Rör chokladkrämen mjuk och rinnig. Ev kan micras 10-15 sec.
- Klicka choklad på kakan och vänd runt med en kniv eller annat tunt, typ sushipinne.
- Grädda kakan i mitten av ugnen för 20-30 minuter, beroende på ugn, eller tills kakan har fått fin färg och är klar.
- Ta ut den och låt den kallna helt innan servering.

