BAGELS


Alltså dessa bagels måste du testa. Så himla goda. Smakar precis som de jag brukade köpa som barn i Rumänien.
Tid:
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
- 1 dl vatten, ljummet
- 1 dl mjölk, fingervarm
- 0,5 dl strösocker
- 1 tsk torrjäst
- 5,75 dl vetemjöl
- 1,5 tsk salt
- 0,5 dl olja neutral i smaken
- 1,75 l vatten, kokhet
- 2 msk bikarbonat
- Sesamfrön, pumpa eller solrosfrön
Gör så:
- Blanda alla ingredienser till degen förutom olja. Låt vila i 30 min
- Tillsätt olja och knåda till en jämn, elastisk deg. Låt degen vila under en kökshandduk i ca 1,5-2 h
- Dela degen i 6 bitar. Rulla varje bit, platta till och sen tvina mellan dina händer. Sätt ihop ändarna. Upprepa med resterande bitar
- Sätt ugnen på 200 g, över och undervärme. Koka vatten i en djup kastrull och tillsätt bikarbonat.
- Doppa en bagel i taget i vatten och bikarbonat. Låt ligga i vatten i ca 10-15 sekunder
- Ta upp och lägg på bakplåtspapper på plåt. Strö över sesamfrön eller flingsalt
- Grädda i mitten av ugnen för ca 20-25 min eller tills de är klara. Låt svalna på galler. NJUT!
- Ett tips är att dagen efter, micra din bagel ett par sec inan så är den lika god som första dagen!