AUBERGINE SCHNITZEL

Knapriga aubergine schnitzel som du gör i ugnen. Servera med bulgur och en god tomatsallad eller bara med en vitlökssås. Vilken väljer du?

Tid: 30
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 2 auberginer i skivor
  • salt att strö över aubergineskivorna
  • 2 ägg
  • 1 tsk vitlökspulver (annars pressa 2 färska klyftor)
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 dl finriven parmesanost
  • 0,5 dl kikärtsmjöl
  • 2 tsk torkat persilja
  • 4-5 dl panko (ev glutenfri)

Gör så:

  1.  Skär auberginerna i ca 0,6-0,7 cm tjocka skivor, på längden eller bredden.
  2. Salta på båda sidorna och låt stå tills du förbereder smeten.
  3. Blanda ägg, vitlökspulver, parmesan, kikärtsmjöl, persilja och peppar. Vispa jämnt.
  4. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
  5. Torka aubergineskivorna med hushållspapper.
  6. Doppa i äggsmeten och sen vänd i panko. Lägg på plåten.
  7. Ringla över olivolja och grilla i mitten av ugnen för ca 30 min tills de är mjuka inuti och har fått en fin knaprig yta.
  8. Servera och njut!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.