AUBERGINE SCHNITZEL

Knapriga aubergine schnitzel som du gör i ugnen. Servera med bulgur och en god tomatsallad eller bara med en vitlökssås. Vilken väljer du?
Tid: 30
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 2 auberginer i skivor
- salt att strö över aubergineskivorna
- 2 ägg
- 1 tsk vitlökspulver (annars pressa 2 färska klyftor)
- 0,5 tsk paprikapulver
- 0,5 dl finriven parmesanost
- 0,5 dl kikärtsmjöl
- 2 tsk torkat persilja
- 4-5 dl panko (ev glutenfri)
Gör så:
- Skär auberginerna i ca 0,6-0,7 cm tjocka skivor, på längden eller bredden.
- Salta på båda sidorna och låt stå tills du förbereder smeten.
- Blanda ägg, vitlökspulver, parmesan, kikärtsmjöl, persilja och peppar. Vispa jämnt.
- Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
- Torka aubergineskivorna med hushållspapper.
- Doppa i äggsmeten och sen vänd i panko. Lägg på plåten.
- Ringla över olivolja och grilla i mitten av ugnen för ca 30 min tills de är mjuka inuti och har fått en fin knaprig yta.
- Servera och njut!
