ÄPPELKAKA

En gudomligt saftig och enkel äppelkaka. Denna goding, alltså DENNA. Lika god ljummen som kall. Servera den som den är eller med vaniljglass eller sås.

Tid: 40
Antal: 8 portioner

Ingredienser:

  • 3 stora äpple
  • Saft från 1 citron
  • Zest från 0,5 – 1 citron
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Florsocker att sikta över den färdiga kakan

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Smörj och mjöla en form samt fordra botten med bakplåtspapper. Ställ åt sidan
  2. Skala äpplena och skiva dem tunt för hand eller med mandolin. Blanda försiktigt äppelskivorna med citronsaft. Då kommer de inte oxidera och bli bruna
  3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt pösigt. Tillsätt mjölk, citronzest och vetemjöl blandat med bakpulver
  4. Vispa till en jämn smet. Tillsätt äppelskivorna och blanda lätt. Häll i formen och jämna till ytan
  5. Grädda i mitten av ugnen för ca 35-40 min. Låt kakan kallna helt innan du siktar över florsocker och serverar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.