ÄPPELKAKA


En gudomligt saftig och enkel äppelkaka. Denna goding, alltså DENNA. Lika god ljummen som kall. Servera den som den är eller med vaniljglass eller sås.
Tid: 40
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
- 3 stora äpple
- Saft från 1 citron
- Zest från 0,5 – 1 citron
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- Florsocker att sikta över den färdiga kakan
Gör så:
- Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Smörj och mjöla en form samt fordra botten med bakplåtspapper. Ställ åt sidan
- Skala äpplena och skiva dem tunt för hand eller med mandolin. Blanda försiktigt äppelskivorna med citronsaft. Då kommer de inte oxidera och bli bruna
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt pösigt. Tillsätt mjölk, citronzest och vetemjöl blandat med bakpulver
- Vispa till en jämn smet. Tillsätt äppelskivorna och blanda lätt. Häll i formen och jämna till ytan
- Grädda i mitten av ugnen för ca 35-40 min. Låt kakan kallna helt innan du siktar över florsocker och serverar

