GOCHUJANGNUDLAR MED GRÖNSAKER

Älskar att svänga ihop en enkelt rätt med det jag har i kylen, smaksätta med min favorit pasta, gochujang, och servera med ris eller nudlar. Allt klart på typ 15-20 minuter.
Tid: 10 minuter + 20 minuter
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
- 3-4 msk olja
- 4-5 limeblad
- 0,5-1 röd chili skivad
- 2 vitlöksklyftor hackade
- 1 tsk riven ingefära
- 2 salladslökar delade i mindre bitar
- 2-3 msk gochujang chilipasta
- 1 morot i rondeller
- 1 fpk shimeji svamp
- 1 Pad Choi sallad eller en bit vitkål strimlad
- några broccolibuketter
- fisksås
- japansk soja
- två portioner nudlar eller ris att servera till
Gör så:
- Heta upp olja i en wokpanna
- Tillsätt limeblad, chili, vitlök, ingefära och salladslök och fräs lätt.
- Gå in med gochujang pasta och blanda väl.
- Tillsätt morötter och svamp. Fräs under omrörning.
- Tillsätt Pad Choi, broccoli, fisk sås och soja.
- Fräs i någon minut, inte för länge så broccolin blir mjuk.
- Gå in med nudlarna, blanda väl och servera.

