GOCHUJANG NUDLAR MED GRÖNSAKER

Gochujangnudlar med grönsaker

Älskar att svänga ihop en enkelt rätt med det jag har i kylen, smaksätta med min favorit pasta, gochujang, och servera med ris eller nudlar. Allt klart på typ 15-20 minuter.

Tid: 20
Antal: 2 portioner

Ingredienser:

  • 3-4 msk olja
  • 4-5 limeblad
  • 0,5-1 röd chili skivad
  • 2 vitlöksklyftor hackade
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 salladslökar delade i mindre bitar
  • 2-3 msk gochujang chilipasta
  • 1 morot i rondeller
  • 1 fpk shimeji svamp
  • 1 pad choi sallad eller en bit vitkål strimlad
  • några broccolibuketter
  • fisksås
  • japansk soya
  • två portioner nudlar eller ris att servera till

Gör så:

  1. Heta upp olja i en wokpanna
  2. Tillsätt limeblad, chili, vitlök, ingefära och salladslök och fräs lätt.
  3. Gå in med gochujang pasta och blanda väl.
  4. Tillsätt morötter och svamp. Fräs under omrörning.
  5. Tillsätt pad choi, broccoli, fisk sås och soja.
  6. Fräs i någon minut, inte för länge så broccolin blir mjuk.
  7. Gå in med nudlarna, blanda väl och servera.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.