ROSTAD BROCCOLISOPPA MED KNAPRIG BACON

En krämig broccolisoppa som en vegetarisk soppa eller toppad med knaprig bacon. Servera soppan med rostad baguette med Boursin garlic & herbs.
Tid: 10 minuter + 30
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 2 broccoli huvuden
- 1-2 potatisar
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 grön paprika
- olivolja
- salt och peppar
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- Matlagnings- eller vispgrädde
- 1 fpk bacon knaperstekt
- baguetteskivor
- Boursin garlic & herbs eller annan smakrik bredbar ost
Gör så:
- Skölj broccoli och potatis. Dela i mindre bitar. Skala lök och vitlök och dela. Dela paprikan i halvor och ta bort kärnorna.
- Lägg alla grönsaker på en ugnsplåt på bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över salt.
- Rosta i mitten av ugnen i 175 grader tills de är mjuka och fått lite färg.
- Mixa i blender med lite varmt vatten till en slät konsistens.
- Häll i en kastrull, tillsätt grönsaksbuljong och fyll på med mer vatten. Koka upp och sjud ett par minuter.
- Smaka av med samt och peppar och ev mer vatten till önskad konsistens.
- Toppa soppan med grädde och knaperstekt bacon.
- Servera till rostad baguette med en mjuk ost på. Jag använde Boursin garlic & herbs.

