ROSTAD BROCCOLISOPPA MED KNAPRIG BACON

rostad broccolisoppa med knaprig bacon

En krämig broccolisoppa som en vegetarisk soppa eller toppad med knaprig bacon. Servera soppan med rostad baguette med Boursin garlic & herbs.

Tid: 10 minuter + 30
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 2 broccoli huvuden
  • 1-2 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grön paprika
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Matlagnings- eller vispgrädde
  • 1 fpk bacon knaperstekt
  • baguetteskivor
  • Boursin garlic & herbs eller annan smakrik bredbar ost

Gör så:

  1. Skölj broccoli och potatis. Dela i mindre bitar. Skala lök och vitlök och dela. Dela paprikan i halvor och ta bort kärnorna.
  2. Lägg alla grönsaker på en ugnsplåt på bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över salt.
  3. Rosta i mitten av ugnen i 175 grader tills de är mjuka och fått lite färg.
  4. Mixa i blender med lite varmt vatten till en slät konsistens.
  5. Häll i en kastrull, tillsätt grönsaksbuljong och fyll på med mer vatten. Koka upp och sjud ett par minuter.
  6. Smaka av med samt och peppar och ev mer vatten till önskad konsistens.
  7. Toppa soppan med grädde och knaperstekt bacon.
  8. Servera till rostad baguette med en mjuk ost på. Jag använde Boursin garlic & herbs.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.