POLLO ALA PARMIGIANA MED ZUCCHINISALLAD

pollo ala parmigiana med zucchinisallad

Krispig kyckling med 3 ostar och kryddig tomatsås. Serverad med en fräsch zucchinisallad.

Tid:15 minuter + 45 minuter
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 4 st minutfileer (ca 650 g)
  • salt och peppar
  • 2-3 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 50 g riven parmesan
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk vitlökspulver
  • basilika eller oregano
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 200 g mozzarella i skivor
  • 100 g riven mozzarella
  • 50 g riven parmesan
  • 1-2 zucchini i tunna skivor
  • 6-8 msk olivolja
  • 4 msk citronsaft
  • 3-4 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
  • färsk oregano att toppa med

Gör så:

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna.
  2. Vänd de i ströbröd blandad med parmesan. Doppa i uppvispat ägg.
  3. Stek de knaprigt i olja i stekpanna. Lägg de på en ugnsplåt.
  4. Blanda alla ingredienser till tomatsalsan. Lägg mozzarellaskivor på varje snitsel och fördela salsan över.
  5. Toppa med riven mozzarella och parmesan.
  6. Grilla i mitten av ugnen tills osten har smält och fått fin färg.
  7. Lägg alla ingredienser till sallad i en skål och blanda väl.
  8. Servera till snitsel.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.