POLLO ALA PARMIGIANA MED ZUCCHINISALLAD

Krispig kyckling med 3 ostar och kryddig tomatsås. Serverad med en fräsch zucchinisallad.
Tid:15 minuter + 45 minuter
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 4 st minutfileer (ca 650 g)
- salt och peppar
- 2-3 ägg
- 2 dl ströbröd
- 50 g riven parmesan
- 200 g krossade tomater
- 1 tsk vitlökspulver
- basilika eller oregano
- 0,5 tsk chiliflakes
- 200 g mozzarella i skivor
- 100 g riven mozzarella
- 50 g riven parmesan
- 1-2 zucchini i tunna skivor
- 6-8 msk olivolja
- 4 msk citronsaft
- 3-4 tsk dijonsenap
- salt och peppar
- färsk oregano att toppa med
Gör så:
- Salta och peppra kycklingfiléerna.
- Vänd de i ströbröd blandad med parmesan. Doppa i uppvispat ägg.
- Stek de knaprigt i olja i stekpanna. Lägg de på en ugnsplåt.
- Blanda alla ingredienser till tomatsalsan. Lägg mozzarellaskivor på varje snitsel och fördela salsan över.
- Toppa med riven mozzarella och parmesan.
- Grilla i mitten av ugnen tills osten har smält och fått fin färg.
- Lägg alla ingredienser till sallad i en skål och blanda väl.
- Servera till snitsel.


