2 SHOTS VODKAPASTA

Visste inte ens att jag gillade vodka men nu vet jag det. I alla fall i pasta. Denna pasta rätt är så krämig och god och jag lovar, den smakar inte vodka, all alkohol avdunstar under kokningen men den tar fram smakerna.
Tid: 5 minuter + 20 minuter
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 400-500 g okokt pasta
- 2 l vatten + 3 msk salt
- 4 msk olivolja
- 2-3 stora vitlöksklyftor
- 1 dl tomatpuré
- 2 shots vodka eller 0,5 dl
- 3 dl vispgrädde
- salt och peppar
- 50 g riven parmesan
- färsk basilika och burrata att servera med
Gör så:
- Koka pastan i rikligt med vatten och salt. Kolla 2 minuter kortare än angiven tid på förpackningen. Spara en kopp pastavatten.
- Fräs vitlöken mjukt i olivolja. Tillsätt tomatpuré och chiliflakes och fräs några minuter tills tomatpurén får en mörkare färg.
- Tillsätt vodka och låt puttra någon minut.
- Gå in med vispgrädden och låt puttra under omrörning ett par minuter. Salta och peppra.
- Tillsätt pastan och riven parmesan och blanda väl. Späd ut med lite pasta vatten om du vill la lite mer sås.
- Servera med burrata och ev mer riven parmesan.

