KÖKSMASKINER FÖR OLIKA ÄNDAMÅL

Att laga läckra måltider börjar med rätt råvaror och rätt verktyg för jobbet. Om du har ett bra recept men inte har rätt apparater, så kan detta betyda katastrof. Så låt oss ta en titt på några av de apparater som är ett måste för ditt kök.

Airfryer

Om du inte har anslutit dig till den växande armén av airfryer-entusiaster, har det nu blivit dags. Hemligheten som många inte känner till om airfryers är att de gör mycket mer än att ”airfry:a” din mat. En airfryer är egentligen bara en liten varmluftsugn som cirkulerar luft vid höga temperaturer för att laga mat snabbt och ge en fin krispig yta. Samma teknik ger dig inte bara läckra, oljefria pommes frites och kycklingvingar, utan du kan också göra läckra bakverk.

Här har de testat de 10 bästa airfryer-modellerna och tagit dem igenom stegen, så att du kan se det stora utbudet av mat som du kan tillaga. Toppmodellen, Ninja Foodi Dual Zone airfryer har flera olika lägen som både låter dig steka, rosta, baka, värma och till och med torka mat, för att ge dig en imponerande mängd olika tillagningsmetoder som sparar tid och ansträngning i köket. En airfryer är dessutom en bra apparat att ha på sommaren, så att du inte behöver värma upp hela köket bara för att du vill baka några kakor. 

Handmixer

En annan måste-ha köksmaskin är den otroligt mångsidiga handmixern. En bra stavmixer kan ersätta en mixer, matberedare och din pålitliga kökskniv genom att skiva, tärna och hacka precis allt du behöver.

Om du försöker äta hälsosammare så är en stavmixer din bästa vän, eftersom du kan förvandla dina frukter och grönsaker till lockande, läckra smoothies på bara några minuter. Släng bara dina ingredienser i en behållare, blanda i en minut och häll upp i ett glas och servera – det kan inte bli enklare än så! De är också bra för att göra proteinshakes och andra alternativa måltidsblandningar. Du kan också lägga ingredienserna i större behållare för att puréa grönsaker eller för att göra läckra goda soppor, var bara försiktig så att du inte råka dina köksredskap när du blandar.

Du kommer älska att ha en stavmixer, eftersom de inte bara är mångsidiga och kraftfulla, utan de kan dessutom snabbt stuvas undan (mycket lättare än en stor mixer) och de är även superenkla att rengöra.

Matberedare

En stavmixer i all ära, men att ha en specialbyggd matberedare kan spara dig en hel de  tid och ansträngning i köket.

Precis som en stavmixer är dessa bra för att göra hummus, salsa och hacka alla typer av grönsaker. De är också generellt mer kraftfulla än en stavmixer, och eftersom allt sätts i behållaren blir det också mindre grisigt i köket.

En anständig matberedare kommer också att ge dig extra mångsidighet. Du kan till exempel använda den för att strimla ost. Tänk på att strimla ett helt block ost på bara några sekunder utan krångel eller röra!

På grund av hur matberedare är designade kommer dina såser i allmänhet att bli krämigare än med en mixer eller stavmixer. De är riktigt bra att använda för att göra guacamole och pesto. Du kan till och med göra din egen hemgjorda majonnäs på bara några minuter och efter din egen specifika smak.

Matberedare är enkla att rengöra, du lägger bara i lite vatten och kör dem i låg hastighet för att skölja ur dem. I de flesta fall är alla delar diskmaskinssäkra, så du behöver inte smutsa ner händerna mer än nödvändigt.

Riskokare

Slutligen, kan du aldrig misslyckas med en bra riskokare. Även om du bara lagar ris en gång i veckan, betalar en riskokare i längden för sig själv i bekvämlighet och i kvaliteten på riset.

Det fina med att ha en riskokare är dels att den frigör din spis för mer plats åt andra saker samt att du slipper oroa dig över att kolla riset i en kastrull för att se om det kokar eller bränt fast. Du bara blandar riset och vattnet, trycker på en knapp, och kort därefter har du utsökt ris som håller sig varmt ända tills dess att du är redo att använda det.

Inte bara det, utan de flesta riskokare kommer med ång-brickor så att du kan ånga läckra grönsaker, eller hälsosam fisk för att ge dig en komplett måltid i en enda enkel enhet. De är även lätta att rengöra och sköta om.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.