KAKOR MED BISCOFF FYLLNING

kakor med Biscoff fyllning

Kakor med Biscoff fyllning.  Småkakor är bland det godaste som finns i fika väg. Enkelt att göra på få ingredienser och så otroligt lätt att variera efter smak. Och du , med detta recept kommer du inte att misslyckas. Behöver inte kyla degen innan gräddningen och kakorna kommer ändå inte flytta ut så mycket. Testa så får du se. Och innan du säger att du inte hittar Biscoff spread så ska Coop och ha tagit in i sortimentet.

kakor med Biscoff fyllning

KAKOR MED BISCOFF FYLLNING

Obs! Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.

Antal : ca 20-24 stycken
Tid: ca 30 min

Smet:

  • 160 g normal saltat smör, smält och avsvalnat
  • 2 dl strösocker
  • 1 stort ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 1/2 burk Biscoff spread
  • ca 8-10 Lotus Biscoff kex, grovhackade att toppa kakorna med
GÖR SÅ:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme. Fodra en stor ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. Vispa smält smör och socker. Tillsätt ägget och vispa jämnt.
  3. Blanda vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver.
  4. Tillsätt till äggsmeten. Blanda jämnt.
  5. Forma till runda bollar för hand ( 2 msk deg) eller med hjälp av en cookies/glasskopa. 
  6. Lägg en tsk Biscoff spread i varje kaka och slut den runt. 
  7. Tryck lätt kakorna med ena sidan i kexkrosset.
  8. Lägg på plåt med tillräckligt plats mellan. Grädda omgående för ca 10 minuter eller tills kakorna börjar få en bryn kant och mitten puffat upp.
  9. Låt kallna på galler. Förvaras i lufttätt burk eller låda med lock.

Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.