CHOKLAD BASQUE CHEESECAKE

choklad basque cheesecake

Superkrämig choklad basque cheesecake som du svänger ihop på nolltid. Den är dessutom naturlig glutenfri. Ni ville ha fler glutenfria recept och det kändes bra att inte behöva laborera med glutenfri mjöl som inte är min starka sidan.

Servera cheesecaken som den är eller varför inte med en klick lätt uppvispad grädde. Hoppas ni kommer älska denna lika mycket som jag gör.

choklad basque cheesecake
choklad basque cheesecake

CHOKLAD BASQUE CHEESECAKE

Obs! Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.

Ingredienser:

  • 200 g choklad
  • 500 g färskost typ Philadelphia
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 msk osötad kakao
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
GÖR SÅ:
  1. Sätt ugnen på 225 grader, över och undervärme. Fodra en form med löstagbara kanter, ca 18-20 cm i diameter, med bakplåtspapper.
  2. Smält chokladen i micron, ställ åt sidan och låt svalna.
  3. Vispa färskost och strösocker jämnt.
  4. Tillsätt den kallna chokladen, kakao, ägg och vaniljsocker och vispa jämnt.
  5. Tillsätt vispgrädden och vispa jämnt.
  6. Häll smeten i ormen och jämna till ytan.
  7. Grädda i mitten av ugnen för 25 minuter, stäng av ugnen och lämna cheesecaken inne med luckan på glänt i 5 minuter.
  8. Kyl cheeseckeen för minst 4 timmar eller över natten.

X
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

2 comments / Add your comment below

  1. Denna ska jag definitivt baka!! Några tankar om hur hög kakaohalten i chokladen bör vara för att få en tydlig chokladsmak utan att bli övermäktig?

    1. Hej, det är upp till dig, beroende av vilken choklad du gillar. Men mörkare choklad kräver lite mer strösocker kanske. Smaka av smeten i s f. Själv använde jag hälften ljus o hälften mörk 65%

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.