SMÅ CHEESECAKE MED SMÖRDEG

små cheesecake med smördeg

Små cheesecake med smördeg du gör på under 30 minuter och kan lätt variera smak efter säsong eller tycke. Dessa är gjorda på köpt smördeg men visst kan du göra egen om du är ambitiös. Jag lägger energi på annat och sparar tid där det går. Hur jag formar dessa små cheesecakekorgar ser du i video HÄR. Annars kan du trycka in dina plattor i formarna direkt. 

små cheesecake med smördeg

SMÅ CHEESECAKE MED SMÖRDEG

Obs! Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.

Antal 8 stycken
Tid ca 20-25 min

Ingredienser:

  • 1 fpk fryst smördeg (4 plattor), halvtinnad
  • 200 g färskost naturell typ Philadelphia
  • 1 ägg
  • ca 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl bär, frysta eller färska
  • ev florsocker till servering
GÖR SÅ:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme. ta fram en muffinsplåt eller 8 stora muffinsformar i aluminium.
  2. Ta fram smördegspalttorna och låt de vila i rumstemperatur i ca 5-10 minuter så det går att hantera dem.
  3. Blanda färskost, ägg, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet.
  4. Dela smördegsplattorna på mitten. Vik i mitten på varje sidan för att forma en korg, se HÄR hur jag gjorde.
  5. Lägg plattorna på plåt eller i formar.
  6. Fördela cheesecakesmeten i formarna. Toppa med bär.
  7. Grädda i mitten av ugnen tills smördegen har puffat upp och cheesecaken har fått en fin yta.
  8. Låt dem svalna i formarna ca 5 min.
  9. Sikta ev florsocker innan servering. Supergoda både ljumma eller riktigt kalla.

X
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.