back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SMÅ CHEESECAKE MED SMÖRDEG

  • 8 personer

Små cheesecake med smördeg du gör på under 30 minuter och kan lätt variera smak efter säsong eller tycke. Dessa är gjorda på köpt smördeg men visst kan du göra egen om du är ambitiös. Jag lägger energi på annat och sparar tid där det går.

Hur

Gör så

1.

Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme. ta fram en muffinsplåt eller 8 stora muffinsformar i aluminium.

2.

Ta fram smördegspalttorna och låt de vila i rumstemperatur i ca 5-10 minuter så det går att hantera dem.

3.

Blanda färskost, ägg, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet.

4.

Dela smördegsplattorna på mitten. Vik i mitten på varje sidan för att forma en korg, se HÄR hur jag gjorde.

5.

Lägg plattorna på plåt eller i formar.

6.

Fördela cheesecakesmeten i formarna. Toppa med bär.

7.

Grädda i mitten av ugnen tills smördegen har puffat upp och cheesecaken har fått en fin yta.

8.

Låt dem svalna i formarna ca 5 min.

9.

Sikta ev florsocker innan servering. Supergoda både ljumma eller riktigt kalla.

Ingredienser

Ingredienser

1 fpk fryst smördeg (4 plattor), halvtinnad

200 g färskost naturell typ Philadelphia

1 ägg

ca 0.5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

2 dl bär, frysta eller färska

ev florsocker till servering