VANILJCHEESECAKE

vaniljcheesecake

Den enklaste vaniljcheesecake du kan baka och så himla god det är. Du måste lova mig du ska testa. Denna gjorde jag av rester, hade massa yoghurt, färskost och kvar som jag inte visste vad jag skulle göra av. Blev en ljuvlig cheesecake. Du kan servera den med frukt eller bärkompott. Jag bara slevade i mig cheesecake. Enkelt och gott. HÄR kan du se hur jag svänger ihop denna på nolltid och utan några köksaparater. En träslev eller handvisp är allt som behövs. Inte ens starka armmuskler. 

vaniljcheesecake

VANILJCHEESECAKE

Obs! Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.

Ingredienser:

  • 500 g kvarg naturell
  • 150 g färskost typ Philadelphia
  • 350 g turkisk yoghurt 10 %
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 påsar vaniljpudding pulver*
  • florsocker att sikta över
GÖR SÅ:
  1. Sätt ugnen å 175 grader, över och undervärme. Smörj och mjöla en hög form,  med löstagbara kanter, ca 18 cm i diameter, och ställ åt sidan.
  2. Vispa alla ingredienser i en stor skål i ca 1 minut. Häll i formen.
  3. Täck med aluminium folie de första 30 minuterna. Ta bort folien och fortsätt baka för ca 30 min till tills cheesecaken får en fin yta.
  4. Låt cheesecaken kallna i formen. Sikta florsocker över innan servering. 

Tips! Servera den riktigt kyld med bär och grädde till. 


* Vaniljpudding hittar du i utländska livs eller vanliga matbutiker som brukar ha en utländsk sektion. Finns att köpa på nätet också. DrOetker brukar ha vaniljpudding. Fanns Blå Band förr också. Det ska vara i alla fall pulverform. Funkar även med marsan vaniljkräm som man kokar.
Du kan servera cheesecaken med frukt eller bärkompott, chokladsås eller nougat. En klick vispad grädde är också gott till. Ja du förstår…
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

5 comments / Add your comment below

    1. Hej Sara, utländska matbutiker eller vanliga matbutiker som brukar ha en utländsk sektion. Finns att köpa på nätet också. DrOetker brukar ha vaniljpudding. Fanns Blå Band förr också. Det ska vara i alla fall pulverform. Funkar även med marsan vaniljkräm som man kokar.

  1. Köpte med mig pulver från tyskland, men sedan kollade jag, och då ierhåller det egentligen bara vaniljsocker och majsmjöl. 😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.