SAFTIG CHOKLADKAKA MED CHEESECAKEFYLLNING

chokladkaka med cheesecakefyllning

Supersaftig chokladkaka med cheesecakefyllning. För det är jag värd, varenda smula. Hade en intensiv period på jobbet, nu har det blivit lite lugnare ett tag. Men så börjar stressen inför annat, planerat bakning fyra veckor framåt, planerat för alla jobb som ska göras och funderat ut nya recept. Så denna blev en kombo av två gamla klassiker här på bloggen. För det är jag värd varenda smula. Hi hi… 

chokladkaka med cheesecakefyllning

SAFTIG CHOKLADKAKA MED CHEESECAKEFYLLNING

Obs! Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.

Antal ca 20 bitar
Tid: ca 45 min

Chokladkaka:

  • 4 3/4 dl vetemjöl
  • 4 3/4 dl strösocker 
  • 1 3/4 dl osötad kakao
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 2 stora ägg
  • 2,4 dl filmjölk
  • 2,4 dl rapsolja eller annan neutral olja
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2,4 dl kokt vatten

Fyllning:

  • 200 g färskost typ Philadelphia
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ägg
GÖR SÅ:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Smörj och mjöla ordentligt en stor sockerkaksform och ställ åt sidan.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål med höga kanter.
  3. Lägg i ägg, filmjölk och olja och vispa slät.
  4. Vispa sist det kokta vatten i smeten. Var försiktig så inte hela köket blir chokladsmet.  Smeten är väldigt rinnig.
  5. Häll smeten i formen.
  6. Blanda alla ingredienser till fyllningen och klicka den i chokladsmeten. om det flyter lite på ytan tryck ner fyllningen lätt med hjälp av en kniv.
  7. Grädda i mitten av ugnen för ca 30-35 minuter tills mitten på kakan känns torr men fortfarande mjuk. Låt kakan kallna i formen.
  8. Sikta ev lite florsocker över vid servering. 
  9. Kakan förvaras inplastat på en sval plats, håller sig färsk länge. Går även utmärkt att frysa in. 

X
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.