SAFTIG FÄRSKOSTKAKA MED BÄR

färskostkaka med bär

Krämig och saftig färskostkaka med bär. Lätt att svänga ihop, se HÄR för steg-för-steg video. Du kan byta ut bären mot andra favoriter. Jag tog faktiskt det jag hade i frysen. Och du kan byta ut färskosten mot mascarponeost. Inte så tokigt heller om du frågar mig.

färskostkaka med bär

SAFTIG FÄRSKOSTKAKA MED BÄR

Obs! Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.

Antal 12 bitar

Ingredienser:

  • 500 g färskost naturell, typ Philadelphia
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • citronzest av 1/2 citron (kan uteslutas)
  • 3 dl vetemjöl
  • 250 g frysta eller färska bär
  • 50 g bär att toppa med
  • florsocker att sikta över
GÖR SÅ:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fodra en form med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. ställ åt sidan.
  2. Rör mjukt färskosten i en stor skål. Tillsätt strösocker och vaniljsocker och vispa jämnt.
  3. Tillsätt äggen och vispa jämnt. Addera citronzest och vetemjölet. Vispa jämnt.
  4. Vänd lätt bären i smeten. Blanda inte för mycket så bären mosas.  Häll i formen.
  5. Toppa med resterande bär. Grädda i mitten av ugnen för.ca 30-40 minuter, tills kakan känns färdig.
  6. Låt den kalna i formen. Sikta florsocker över innan servering.

Du kan byta ut bären mot frukt, skär i mindre bitar om det är stora frukter, skala eller kärna. Beroende på vilka frukter du använder kan byta ut citronzest mot annan smaksättning, malen kanel eller kardemumma.
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.