RICOTTA TIRAMISU

ricotta tiramisu

Ricotta Tiramisu, enkelt och gott. Krämen känns lite fräschare, inte lika mycket fett i ricottaosten som det är i mascarpone. Och att göra den med kex istället för Savoiardi kex kan vara ett enkelt sätt att göra Tiramisu glutenfritt. Jag sa till dottern att det var falsk Tiramisu jag hade gjort till henne. Hon undrade varför jag gjorde falsk Tiramisu och inte riktig? Men så fort hon skakade så utbrast hon : ”Men det smakar som Tiramisu mami!”

Hur du gör denna kan du se i video HÄR.

ricotta tiramisu

RICOTTA TIRAMISU

Obs! Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.

Ingredienser:

  • 3 dl vispgrädde
  • 400 g Ricottaost
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 18 stycken rektangulära kex
  • 3 dl bryggt kaffe
  • ev 2 msk Amaretto likör (kan uteslutas) 
  • osötad kakao att sikta över
GÖR SÅ:
  1. Vispa grädden till medelhårda toppar. Ställ åt sidan.
  2. Blanda ricottan krämigt. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och blanda jämnt.
  3. Vänd hälften av grädden i ostsmeten. 
  4. På ett serveringsfat lägg 6 kex som du har doppat först snabbt i kaffe blandat ev med likör.
  5. Bred på hälften av ostfyllningen. Doppa snabbt 6 kex till i kaffe och lägg över fyllningen. Bred över resterande fyllning. Avsluta med ett till lager kex.
  6. Toppa med vispad grädde. Låt vila i kylskåp så det hinner safta till sig. Sikta kakao över precis innan servering.

X
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.