back-button

Simona Muntean

Picture of the author

KARAMELLBOLLAR

  • 20 bollar

Karamellbollar, himmelskt goda. Och superenkla att göra. Så gott att bara ta en eller två när du blir sugen. Egentligen behöver du inte doppa dessa i choklad men de blir så så goda och det är inte alls att göra det.

Hur

Instruktioner

1.

Blanda havregryn, smör, karamelliserad mjölk och vaniljsocker i matberedaren.

2.

Kör maskinen till en slät smet.

3.

Ställ smeten i kylen i ca 15- 20 min så att den stelnar till och är lättare att rulla.

4.

Doppa varje boll i smält choklad och ställ på ett bakplåtspapper.

5.

Strö över flingsalt och låt chokladen stelna.

6.

Förvaras svalt i låda med lock.

Ingredienser

Ingredienser

5 dl havregryn

75 g normal saltat smör

1.25 dl karamelliserad mjölk, Dulce de leche

1 tsk vaniljsocker

Garnering

200 g smält choklad (ljus, mörk eller vit beroende på vad du gillar)

flingsalt