Karamellbollar, himmelskt goda. Och superenkla att göra. Så gott att bara ta en eller två när du blir sugen. Egentligen behöver du inte doppa dessa i choklad men de blir så så goda och det är inte alls att göra det. Kolla video på hur jag gör HÄR.
KARAMELLBOLLAR
Antal ca 16-20 stycken Tid: ca 25-30 min
5 dl havregryn
75 g normal saltat smör
1 1/4 dl karamelliserad mjölk, Dulce de leche
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
200 g smält choklad (ljus, mörk eller vit beroende på vad du gillar)
flingsalt
INSTRUKTIONER:
Blanda havregryn, smör, karamelliserad mjölk och vaniljsocker i matberedaren.
Kör maskinen till en slät smet.
Ställ smeten i kylen i ca 15- 20 min så att den stelnar till och är lättare att rulla.
Doppa varje boll i smält choklad och ställ på ett bakplåtspapper.