UGNSBAKADE RED VELVET MUNKAR MED VIT CHOKLAD OCH SMUL

ugnsbakade red velvet munkar med vit choklad och smul

Gör någon glad. Bjud på ugnsbakade Red Velvet munkar med vit choklad och smultopping. Alltså hur enkelt som helst att baka och så goda. Ingen fritering så det är superbra.
Det är Alla hjärtans dag imorgon, hoppas du inte har glömt det. Fin söndag på er mina vänner.

ugnsbakade red velvet munkar med vit choklad och smul
ugnsbakade red velvet munkar med vit choklad och smul

UGNSBAKADE RED VELVET MUNKAR MED VIT CHOKLAD OCH SMUL

Obs! Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.

Antal: 6 stycken
Tid: 30 min

Smet:

  • 3/4 dl crème fraiche
  • 1 litet ägg
  • 1/3 dl rapsolja
  • några droppar röd färg beroende på sort
  • 2/3 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1  dl vetemjöl
  • 1 msk osötad kakao
  • 1/2 tsk bakpulver

Glasyr och topping:

  • 100 g vit choklad, smält
  • 3 msk vetemjöl
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
GÖR SÅ:
  1. Sätt ugnen på 175ºC och olja och mjöla lätt en munkplått. Ställ åt sidan.
  2. Vispa lätt crème fraiche, ägg, olja , röd färg, strösocker och vanilj.
  3. Tillsätt vetemjöl, kakao, bikarbonat och bakpulver och vispa till en jämn smet.
  4. Fördela smeten i formarna i plåten ( 6 stycken).
  5. Grädda i mitten av ugnen för mellan 10- 15 minuter beroende på ugn. Mina munkar blev klara på ca 10-11 minuter.
  6. Låt stå ca 2-3 minuter i formarna.
  7. Vänd på galler och låt munkarna kallna under kökshandduk.
  8. Smält smöret i en kastrull på spisen. Tillsätt strösocker och vetemjöl och blanda tills det formas små klumpar.
  9. Smält chokladen i mikro. Doppa varje munk i smält choklad och strö över smul. Låt de stå tills chokladen har stelnat.

X
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.