BROWNIES MED SALT KARAMELL

brownies med salt karamell

Många har frågat mig vad man ska göra med karamellsåsen om det blir kvar. Klart du kan spara i kyl ganska länge. Men ät med sked eller gör som jag gjorde, baka brownies med salt karamell. Det är den ultimata browniebiten. Lyx i en liten chokladkaka. Lagom kladdig, lagom söt och lagom saltat. Browniesen är enkla att svänga ihop och att variera. 

brownies med salt karamell

BROWNIES MED SALT KARAMELL

INGREDIENSER:

En sats ger 20 bitar
Tid: ca 1 timme
Svårighetsgrad: medel

Brownies:

  • 200 g smör
  • 225 g mörk choklad, hackad*
  • 2 dl strösocker
  • 4 stora ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk salt utesluts om smöret är saltat

Fyllning:

  • 1/2 sats egengjord salt karamell, recept HÄR
INSTRUKTIONER:
  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en fyrkantig form, ca 20 X 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
  2. Smällt smör och choklad i en kastrull på spisen. Ta bort från spisen och tillsätt strösocker. Vispa snabbt till en slät smet. Låt svalna ca 2-3 minuter.
  3. Tillsätt äggen och vaniljsocker under vispning. Vänd de övriga ingredienserna i smeten och blanda till en klumpfri smet.
  4. Häll den i formen. Jämna till ytan. Klicka den kalla karamellsåsen över ytan. Med spetsen av en kniv gör swirl och blanda lätt.
  5. Grädda formen mitten av ugnen för ca 20-25 minuter. Låt kakan kallna i formen och sen i helt i kylskåpet.
  6. Skär kakan i lagom stora bitar. Förvaras svalt i låda med lock.

X
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
brownies med salt karamell
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

2 comments / Add your comment below

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.