SNABB SALT KARAMELLSÅS

salt karamellsås

Snabb salt karamellsås låter väl förträffligt eller hur? Klar på 5 minuter och så så gott. Ät den med sked, smaksätt din kräm, häll över en kaka eller fyll de godaste brownisen med. Tänk på att såsen blir tjockare när den har kallnat men blir rinnigare om den värms upp. Vill du ändå ha tjockare sås så minskar du mängden vispgrädde i receptet, se nedan. 

salt karamellsås

SALT KARAMELLSÅS

salt karamellsås
Obs! Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.

Ingredienser:

  • 2 1/2 dl strösocker
  • 6 msk normal saltat smör
  • 1 1/4 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
GÖR SÅ:
  1. Smält strösockret i en kastrull på spisen. Se till att inte bränna det.
  2. Ta bort kastrullen från spisen och rör i smöret. Blanda kraftigt.
  3. Tillsätt vispgrädde och salt och blanda väl. Smaka av ifall det behövs mer salt.
  4. Häll i en burk med lock. Låt svalna. Förvara svalt i burk med lock. 

* Såsen tjocknar rejält i kylskåpet men du kan låta det stå i rumstemperatur, t o m värma den lite innan servering.
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.