KANELBULLESNITTAR

kanelbullesnittar

Kanelbullesnittar, som kanelbullar fast spröda och smöriga. Du måste bara prova dessa, helt makalöst ljuvliga. Och så enkelt att baka, få ingredienser och klara på under 30 minuter. Lova mig att du testar dem så ska jag sluta tjata länge. Vill du se hur jag gör så finns en Reels på min Instagram, se HÄR.

kanelbullesnittar

KANELBULLESNITTAR

Obs! Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.

Antal: ca 22-24 stycken
Tid: ca 20-25 min

Deg:

  • 150 g normal saltat smör, rumsvarmt
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 msk sirap, ljus
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning och garnering:

  • 50 g normal saltat smör, rumstempererat
  • 1 msk malen kanel
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • lite mjölk att pensla längderna med
  • pärlsocker att strö över
INSTRUKTIONER:
  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader, över och undervärme, och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda ihop smör, strösocker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver och ev salt till en smidig deg.
  3. Rulla till två längder och lägg på plåten, platta till lite.  Gör en liten fördjupning i mitten för att få plats med fyllningen.
  4. Blanda alla ingredienser till fyllningen.
  5. Lägg den i en spritspåse och spritsa en tjock sträng i fördjupningen. Eller fyll fördjupningen med hjälp av en tesked eller kniv.
  6. Pensla kanterna med lite mjölk och strö över pärlsocker.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  8. Tag ut plåten och låt längderna svalna en aning innan du skär dem sned i snittar.* Använd en pizzaskärare.

* Jag brukar skära längderna innan gräddning så dem inte spricker efter. Sen kan du behöva skära igenom efter också.
** Om du har en mjuk deg, kyl längderna på plåt innan gräddning. Då flyter dem inte ut så mycket.
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.