SKITTLES TÅRTA TILL BARNKALASET

Skittles tårta

Skittles tårta till barnkalas. Tårtan är gjort på chokladrulltårta och den godaste marängsmörkrämen. Du kan klä hela tårtan i godis eller bara en del. Så himla kul att dekorera tillsammans med barnen. Jag smaksatte även hälften av marängsmörkrämen med choklad för att variera tårtan. Du kan fylla rulltårta med en god sylt och klä tårtan i vispad grädde. Ju du väljer det som familjen gillar.

Skittles tårta
Skittles tårta
Skittles tårta
Obs! Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.
  • Rulltårta:
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver

Marängsmörkräm:

  • 2 1/2 dl strösocker
  • 0,6 dl vatten
  • 4-5 äggvitor eller 1,3 dl äggvitor
  • 2 msk strösocker
  • 300 g rumsvarmt smör fördelat i små bitar
  • 200 g ljus choklad, smält och avsvalnad
Garnering:
  • 250 – 300 g Skittles
 
INSTRUKTIONER:
  1. Sätt ugnen på 250 grader, över- och undervärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. Vispa upp strösocker och ägg poröst. Sikta vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en skål och vänd ner i smeten och blanda jämnt.
  3. Ta fram plåten och fördela smeten på. Bred ut smeten jämnt i långpannan med hjälp av en slickepott.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter (ha koll på den bränns lätt). Ta kakan ur ugnen, strö över riven kokos och stjälp sedan upp den sidan nedåt på ett bakplåtspapper.
  5. Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan. Låt kakan svalna en aning.
  6. Blanda 2,5 dl strösocker och vatten i en kastrull och koka tills det når ca 118 grader. Använd en baktermometer.
  7. Vispa äggvitorna tillsammans med 2 msk socker till hårt skum och sen häll i sirapen lite i tagen under fortsatt vispning.
  8. Vispa sen marängen tills den kallnar innan du börjar lägga i smöret, en bit i taget.
  9. Vispa lite mellan varje bit smör du lägger i. När du har lagt i sista biten smör ser kanske krämen som den ska skära sig istället för att bli tjock. Fortsätt då vispa så kommer krämen att “vända” och bli tjock, luftig och slät.
  10. 1/3 del av krämen vispar du ihop med den smälta chokladen och ställer åt sidan. 
  11. Bred marängsmörkräm i ett jämnt lager över den kalla kakan. Rulla ihop från långsidan med hjälp av papperet. Plasta in ordentligt och låt rulltårtan stelna i frysen  i ca 10 minuter.
  12. Fodra en rund skål med höga kanter med plastfilm. Skär rulltårta i ca 1 cm tjocka skivor och klä botten och väggarna på skålen med. Tryck bitarna ihop lätt så du inte får stort mellanrum mellan så fyllningen rinner ut.
  13. Lägg ca 1/3 del av chokladkrämen och jämna till. Täck med rulltårtsbitar. 
  14. Lägg resterande chokladkräm, jämna till ytan. Täck hela ytan med rulltårtsbitar. Plasta in och ställ kallt någon timme.
  15. Vänd tårtan på ett serveringsfat och ta bort plasten. Bred över resterande marängsmörkräm och dekorera med Skittles godis.

 
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.