UGNSBAKADE CHURROS

ugnsbakade churros

Ugnsbakade churros om du inte vill fritera eller tycker att det är läskigt att göra det. Hur snabbt och enkelt som helst. Och smaken, smakar dem som originalet? Tillräckligt nära mina vänner. 

HÄR kan du se en video på hur jag gör, steg-för-steg. Så testa dessa godingar och berätta sen vad du tycker. Vill du inte äta med kanelsocker kan du äta med choklad eller glass.

ugnsbakade churros
ugnsbakade churros

UGNSBAKADE CHURROS

Obs! Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.

Ingredienser:

  • 2 1/2 dl vatten
  • 4 msk normal saltat smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2 msk normal saltat smör smält att pensla med

Topping:

  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 msk malen kanel
  • 100 g normal saltat smör smält
INSTRUKTIONER:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. I en kastrull på spisen värm, vatten, smör, strösocker och vaniljsocker. När det börjar koka ta bort från spisen.
  3. Häll i vetemjölet under kraftig vispning så inga klumpar bildas. Använd en elektisk mixer. 
  4. Låt degen stå och vila någon minut. 
  5. Vispa i ett ägg i taget och vispa kraftigt mellan.
  6. Häll degen i en spritspåse och spritsa ca 15 cm långa strängar på bakplåtspapper på plåten. 
  7. Pensla strängarna med smält smör. Grädda i mitten av ugnen för ca 10-12 minuter eller tills churros har fått en fin gyllenbrun färg.
  8. Blanda strösocker och kanel i en djup tallrik. Doppa churrosen snabbt i smällt smör och sen vänd i kanelsocker. 
  9. Njut med en kopp kall mjölk.

X
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

2 comments / Add your comment below

  1. Jag testade receptet men smeten blev väldigt lös, fick tillsätta nästan ytterligare en deciliter mjöl för att få den att hålla ihop tillräckligt för att kunna spritsa ut den. Vad kan jag ha gjort för fel?

    1. Hmmm svårt att säga, om du har inte vägt allt exakt… Bra att du löste det. Ibland behövs en justering beroende på hur stora äggen är, hur noga man har vägt varenda ingrediens. Hoppas du gillade dem i a f. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.