JORDGUBBSSORBET

jordgubbssorbet

Superfräsch jordgubbssorbet utan glassmaskin. Du svänger ihop den på nolltid och jättegott att servera dessa varma sommardagar. Använd svenska söta jordgubbar så kommer du inte ångra dig. Och inte ara det. Du kan göra jättegoda drinkar med sorbeten. En stor kula sorbet i ett vinglas. Häll mousserat vin över och servera. Jag och stora hjärtat hade myskväll och eftersom hon ammar  fortfarande lillan körde vi på alkoholfritt. Så så gott. 

jordgubbssorbet

JORDGUBBSSORBET

Ingredienser:

  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl glykossirap
  • 3-4 msk citronsaft, färsk
  • 750 g svenska jordgubbar, färska 
INSTRUKTIONER:
  1. Koka upp strösocker och vatten till en sockerlag. Låt svalna.
  2.  Skölj bären och rensa. Mixa samman bär och sockerlag till en jordgubbspuré.
  3. Blanda i glykossirap och citronsaft.
  4. Häll i en frystålig låda med lock. Ställ i frysen för minst 6 timmar. 
  5. De första två timmarna ta fram lådan och rör i då och då.
  6. Ta fram sorbeten minst 15-20 minuter innan den ska serveras så den hinner mjukas upp.

Klart du kan byta ut jordgubbarna mot andra bär, hallon eller blåbär till exempel. 
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.