TIRAMISU MED KÖRSBÄR

Tiramisu med körsbär

Tiramisu med körsbär i portionsburkar. Toppad med massa riven choklad och kakao. En perfekt avslutning på en fin middag. Det tar inte ens en kvart att få till desserten. Älskar det. Och så älskar jag den för den är gjord med körsbär som är mina favoritbär. Ljuvligt!

Tiramisu med körsbär
Tiramisu med körsbär

TIRAMISU MED KÖRSBÄR

Obs! Ev gräddningstid i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.

Antal: 6 portioner
Tid: 15 minuter

Ingredienser:

  • 250 g mascarponeost
  • 1/2 – 1 dl florsocker (beroende på hur söt kräm du önskar)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 fpk Savoiardikex ( 12 stycken)
  • 2 dl bryggd kaffe
  • 200- 250 g färska körsbär* , urkärnade och halverade
  • 6 hela körsbär, riven choklad och kakao att garnera med
INSTRUKTIONER:
  1. Ta fram 6 stycken portionsskålar, burkar eller glas.
  2. I en skål vispa mascarponeost med florsocker mjukt och krämigt. 
  3. I en annan skål vispa grädden med vaniljsocker till medelmjuka toppar.
  4. Vänd grädden i ostkrämen och blanda jämnt.
  5. Varva kex doppade i kaffe med kräm och körsbär, avsluta med körsbär. 
  6. Garnera med riven choklad, hela körsbär och siktad kakao.
  7. Servera direkt eller låt stå i kylskåp någon timme.

X
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.