RABARBERKRÄM MED KARDEMUMMA

rabarberkräm

Reklam för Vargen & Thor

Jag har gjort godaste och enklaste rabarberkräm som du kan använda på olika sätt. Som fyllning i tårta eller i cheesecake, fylla bullar med, blanda i eller bara äta med vaniljglass eller som den är. Har använt min nya kastrull från Vargen & Thor som jag är helt kär i. Är det fel att säga att man är kär i ett set kokkärl? Detta set heter ARVET , är i mattsvart och mässing, och innehåller en lagom stor kastrull, en gryta och en traktörpanna, alla med tillhörande lock.  Dessa skriker högkvalitet om, kan användas på alla spisar och även in i ugnen, tål diskmaskin och utseendet… Ja utseendet är i en klass för sig. 

Jag passade även på och klickade hem knivsetet VARGAVINTER , hur snygga alltså? Passar perfekt till mina kastruller. 

rabarberkräm

RABARBERKRÄM

rabarberkräm
Obs! Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.

Ingredienser:

  • 500 g rabarberstjälkar delade i 2 cm bitar
  • 2/3 dl vatten
  • 1 – 1 1/2 dl  gelésocker (beroende på hur söt kräm du vill ha)
  • 1/2 tsl stött kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • saften från 1 citron
INSTRUKTIONER:
  1. Koka i en kastrull på spisen alla ingredienser förutom vaniljsockret. 
  2. Sänk värmen och låt krämen småkoka/puttra i några minuter till. Krämen är klar när rabarberna är mjuka.
  3. Häll upp i ren burk och sätt på lock på en gång. Låt den kallna i rumstemperatur och ställ sen i kylskåpet.
  4. Du kan även frysa in den kalla krämen. I kylskåp håller den i ca 2 veckor.

X
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.