FYLLDA PANNKAKOR MED GRÄDDE OCH BÄR

fyllda pannkakor med grädde och bär

Älskar mammas recept på pannkakor så jag var tvungen att dela med mig till er av hennes recept. För gott för att hålla det för mig själv. Jag fyller ofta mina pannkakor bara med vispad grädde och massa bär men snart kommer jag dela med mig av ett recept på gratinerade pannkakor. Så så goda. Men håll tillgodo så länge…

fyllda pannkakor med grädde och bär

FYLLDA PANNKAKOR MED GRÄDDE OCH BÄR

Obs! Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.

Antal: 10-12 stycken beroende på din stekpanna*

Smet:

  • 1 ägg
  • 2-3 dl vetemjöl
  • 5 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 3 dl mineralvatten, kolsyrad
  • 2 dl mjölk
  • en nypa salt
  • rapsolja till stekning

Fyllning och garnering:

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • färska eller frysta bär
  • 100 g mörk choklad
INSTRUKTIONER:
  1. Vispa alla ingredienserna till smeten, börja med 2 dl vetemjöl och tillsätt mer om smeten är för lös. Den ska vara som en vaniljsås.
  2. Låt smeten vila i kylskåp för 30 minuter.
  3. Hetta upp en stekpanna eller pannkakslagg och grädda jämna, tunna pannkakor i lite rapsolja.
  4. Stapla pannkakorna på varandra och täck med plast eller lock så håller dem sig mjuka. 
  5. Vid servering vispa grädden till mjuka toppar. Bred över pannkakorna, strö över bär och rulla. Smält chokladen i micro och ringla över.
  6. Förvaras inplastade i kylskåpet. 

Fyllningen kan du variera efter smak, sylt, glass, bredbar choklad m m.
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.