Häll de torra ingredienserna till degen i köksassistent och blanda lätt. Börja med 7 dl vetemjöl. Tillsätt resten av ingredienserna och kör på medelhastighet tills degen går ihop.
1.
Häll de torra ingredienserna till degen i köksassistent och blanda lätt. Börja med 7 dl vetemjöl. Tillsätt resten av ingredienserna och kör på medelhastighet tills degen går ihop.
2.
Höj hastigheten och kör i ca 20 minuter. Degen blir blank och elastisk och släpper från skålen. Tillsätt ev mer vetemjöl om det behövs.
3.
Plasta in skålen och låt degen vila i rumstemperatur i 1-2 timmar. Ställ skålen sen i kylskåpet för minst en timme om inte flera.
4.
Ta upp degen på bakbordet och kavla till en rektangel, ca 20 x 45 cm. Blanda hallonsylt och maizena, klumpfritt.
5.
Bred hallonsyltsmeten över hela degplattan. Skär i remsor utmed den korta sidan.
6.
Rulla och lägg rullarna i en rektangulär form, som du har fodrat med bakplåtspapper, med lite mellanrum emellan.
7.
Täck med en kökshandduk och låt bullarna jäsa i minst 30- 45 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200 grader, över och undervärmen.
8.
Grädda bullarna i mitten av ugnen för ca 15-20 minuter eller tills dem är gyllenbruna. Låt dem svalna på galler. Sikta ev florsocker innan servering.
7.5 – 8 dl vetemjöl
0.5 dl strösocker
1 msk torrjäst
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk kardemumma, malen eller stött
3 ägg
1 dl mjölk
140 g normal saltat smör rumstempererat
ca 2- 3 dl hallonsylt
3 msk maizena majsmjöl
Florsocker att sikta över