LYXIGA BROWNIES MED NOUGAT OCH JORDNÖTSSMÖR

brownies med nougat och jordnötssmör

Brownies med nougat och jordnötssmör. Det är den ultimata browniebiten. Lyx i en liten chokladkaka. Lagom kladdig, lagom söt och lagom saltat. Browniesen är enkla att svänga ihop och att variera, både fyllning och topping. Byter du ut mörk chokladen mot ljus kan du ev sänka mängden strösocker i smeten.

brownies med nougat och jordnötssmör

BROWNIES MED NOUGAT OCH JORDNÖTSSMÖR

INGREDIENSER:

En sats ger 16-20 bitar
Tid: ca 45 minuter

Brownies:

  • 200 g smör
  • 225 g mörk choklad, hackad*
  • 2 dl strösocker
  • 4 stora ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk salt utesluts om smöret är saltat

Fyllning och topping:

  • 100 g nougat i mindre bitar
  • 3 dl jordnötssmör
INSTRUKTIONER:
  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en fyrkantig form, ca 22 X 22 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
  2. Smällt smör och choklad i en kastrull på spisen. Ta bort från spisen och tillsätt strösocker. Vispa snabbt till en slät smet. Låt svalna ev  ett par minuter.
  3. Tillsätt äggen och vaniljsocker under vispning. Vänd de övriga ingredienserna i smeten och blanda till en klumpfri smet.
  4. Vänd lätt nougatbitarna i smeten och häll den i formen. Jämna till ytan.
  5. Klicka jordnötssmöret på ytan av kakan och “swirla” med spetsen av en kniv. 
  6. Grädda i mitten av ugnen för ca 20–25* minuter. Låt kakan kallna innan du  skär den i bitar.
  7. Förvaras svalt i låda med lock.

* Om du skulle använda ljus choklad kan du minska sockermängden något, med ca 1/2 – 3/4 dl.
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.