back-button

Simona Muntean

Picture of the author

EXTRA KLADDIG KLADDKAKA – HELT ELLER DELVIS GLUTENFRI KLADDKAKA

  • 45 minuter
  • 6 personer

Finns det något godare än en riktigt kladdig kladdkaka med mycket smak av choklad? Inte om ni frågar oss! I den här artikeln hittar du det godaste receptet på kladdkaka – och det bästa av allt är att den går att göra helt glutenfri.

Hur

Instruktioner

1.

Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme. Fodra en rund form (cirka 24 cm i diameter) med bakplåtspapper och ställ åt sidan

2.

Smält smöret i en kastrull på medelvärme och addera chokladen. Ta bort kastrullen från plattan och låt chokladen smälta

3.

Samtidigt vispa ägg och strösocker i en bunke tills det blir poröst

4.

Blanda alla torra ingredienser i en skål, blanda ner de torra ingredienserna i ägg- och sockerblandningen. Häll ner smör- och chokladblandningen i smeten

5.

Häll smeten i formen

6.

Grädda kladdkakan i ca 10 minuter. Ta sedan ut kakan från formen med hjälp av bakplåtspappret samt placera den i frysen, låt den svalna i ca 30 minuter

7.

Strö över lite kakao (använd en finmaskig sil) och servera kakan med hemmagjord glass

Tips!

1.

Godaste chokladpralinerna är Marabou Mintkrokant

2.

*Inget vetemjöl behövs men om du önskar lite mer substans kan du addera 0.5 dl vetemjöl. Är du glutenintolerant kan du addera 0.5 dl majsmjöl eller mandelmjöl istället

Ingredienser

Ingredienser

100 g normal saltat smör

2 st ägg

2 dl strösocker

100 g choklad (valfri smak)

3 msk osötad kakao

1 tsk vaniljsocker

1 tsk salt

0 dl vetemjöl*

100 g chokladpraliner, halverade