Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme. Fodra en rund form (cirka 24 cm i diameter) med bakplåtspapper och ställ åt sidan
Finns det något godare än en riktigt kladdig kladdkaka med mycket smak av choklad? Inte om ni frågar oss! I den här artikeln hittar du det godaste receptet på kladdkaka – och det bästa av allt är att den går att göra helt glutenfri.
1.
Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme. Fodra en rund form (cirka 24 cm i diameter) med bakplåtspapper och ställ åt sidan
2.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme och addera chokladen. Ta bort kastrullen från plattan och låt chokladen smälta
3.
Samtidigt vispa ägg och strösocker i en bunke tills det blir poröst
4.
Blanda alla torra ingredienser i en skål, blanda ner de torra ingredienserna i ägg- och sockerblandningen. Häll ner smör- och chokladblandningen i smeten
5.
Häll smeten i formen
6.
Grädda kladdkakan i ca 10 minuter. Ta sedan ut kakan från formen med hjälp av bakplåtspappret samt placera den i frysen, låt den svalna i ca 30 minuter
7.
Strö över lite kakao (använd en finmaskig sil) och servera kakan med hemmagjord glass
1.
Godaste chokladpralinerna är Marabou Mintkrokant
2.
*Inget vetemjöl behövs men om du önskar lite mer substans kan du addera 0.5 dl vetemjöl. Är du glutenintolerant kan du addera 0.5 dl majsmjöl eller mandelmjöl istället
100 g normal saltat smör
2 st ägg
2 dl strösocker
100 g choklad (valfri smak)
3 msk osötad kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
0 dl vetemjöl*
100 g chokladpraliner, halverade